Met een longziekten sta je niet alleen…

In Groningen is het eerste Longpunt geopend, de plek waar longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners elkaar ontmoeten

Als longpatiënt heeft u veel aan uw arts of verpleegkundige, maar wat u van andere patiënten hoort, is net zo waardevol. U leert van andermans ervaring, zeker als u al uw vragen mag stellen. Dat kan voortaan bij Longpunt Groningen, de maandelijkse ontmoeting die het Astma Fonds organiseert voor longpatixebnten, hun omgeving en zorgverleners.

Hoe beter u als patiënt om kunt gaan met uw longziekte, hoe liever. Maar hoe doet u dat? Longpatixebnten, partners, mantelzorgers en zorgverleners zijn voortaan eens in de maand van harte welkom om hun ervaringen te delen. Wie kan u beter vertellen hoe u in het dagelijks leven om kunt gaan met uw ziekte, dan een patiënt? En wie kan u beter vertellen hoe u uw medicijn op de juiste manier kunt innemen, dan de longverpleegkundige of de praktijkondersteuner? Die ontmoeting vindt plaats bij Longpunt Groningen.

Start in Groningen

Het Astma Fonds start met Longpunt Groningen, als eerste van 20 locaties in heel Nederland. Vrijwilligers van het longfonds gaan daarvoor lokaal samenwerken met patiënten en zorgverleners.

Voor patiënten en hun omgeving is Longpunt een plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Voor zorgverleners en vrijwilligers is Longpunt een plaats waar zij patiënten in een groep ontmoeten, informeren en verwijzen.

Bron Astmafonds

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s