Nieuw medicijn voor COPD

lichaam

Vanaf deze maand is er nieuwe onderhoudsbehandeling voor mensen met COPD beschikbaar. De behandeling is erop gericht de belangrijkste symptomen van COPD, waaronder benauwdheid, te verlichten. De nieuwe behandeling bestaat uit een snel werkende luchtwegverwijder die binnen vijf minuten na de eerste inhalatie al effecten zou vertonen.

Ochtendklachten

Een snel werkende luchtwegverwijder kan helpen bij een goede start van de dag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral de ochtendactiviteiten als douchen, traplopen, en schoenen aantrekken, voor veel mensen met COPD een belemmering vormen. “Veel COPD-patiënten ervaren in de ochtend, vooral vlak na het wakker worden, klachten als benauwdheid, kortademigheid bij activiteiten en slijm ophoesten. Voor deze patiëntengroep biedt dit nieuwe middel voordelen vanwege de snelle werking en sterke effectiviteit in de eerste vier uur na inhalatie”, aldus Professor Dr. Richard Dekhuijzen, Hoogleraar Longziekten en Hoofd van de afdeling Longziekten van het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen.

Luchtwegverwijder glycopyrronium

De werkzame stof in de nieuwe luchtwegverwijder is glycopyrronium. De snelle werking van glycopyrronium op de longfunctie is aangetoond in onderzoeken onder in totaal 1.996 COPD patiënten wereldwijd. Wanneer de glycopyrronium wordt ingeademd, ontspannen de spieren van de luchtwegen zich. Op deze manier kunnen de luchtwegen open gehouden worden waardoor je gemakkelijker kunt ademen als je COPD hebt. Het geneesmiddel is alleen op doktersrecept verkrijgbaar.

Advertenties

Een gedachte over “Nieuw medicijn voor COPD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s